Newsflash
ACTUALITATE Știri

Program de Educație privind Tehnicile de Resuscitare de Bază, în 6 licee din Capitală

de Magdalena Tănăsescu - oct. 23 2023
Program de Educație privind Tehnicile de Resuscitare de Bază, în 6 licee din Capitală

Faza pilot a unui nou Program de Educație privind Tehnicile de Resuscitare de Bază a demarat, cu un curs inaugural, la Liceul Teoretic ”Ion Barbu” din Capitală.

Potrivit unei postări pe Facebook, noul program are la bază o colaborare între Ministerul Educației, Asociația Societatea Română de Cardiologie și Universitatea de Medicină și Farmacie ”Carol Davila”, prin departamentul de simulare al Centrului de Inovație si e-Health

 

„Acest program urmărește promovarea unor proceduri simple pe care orice persoană, indiferent de vârstă sau pregătire profesională, le poate utiliza pentru a contribui la salvarea unei vieți. Proiectul se adresează elevilor din învățământul preuniversitar (nivelele IX-XII) și cadrelor didactice din aceste unități de învățământ”, se menționează în postare.

 

În faza de pilotare a acestui program, Inspectoratul Școlar București a stabilit câte un liceu din fiecare sector al orașului ca locație pentru desfășurarea cursurilor, astfel: sectorul 1 - Liceul Teoretic ”Jean Monnet”; sectorul 2 - Colegiul Național ”Mihai Viteazul”; sectorul 3 - Colegiul Național ”Matei Basarab”; sectorul 4 - Colegiul Național ”Ion Creangă; sectorul 5 - Liceul Teoretic ”Ion Barbu”; sectorul 6 - Colegiul Național ”Grigore Moisil”.

 

În etapa următoare, se va elabora un plan de extindere a acestui program către alte unități școlare, completat de o propunere de scalare națională. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe