Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Reportaje

Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă Moineşti - Un pas mare spre mai departe -

Viața Medicală
Iftimie NESFÂNTU vineri, 27 august 2010

    Intervenţii chirurgicale transmise în timp real din blocul operator în sala de conferinţe, un dialog continuu între medicul ce opera şi participanţii la lucrări, posibilitatea de a pune întrebări şi de a da pe loc răspunsuri ori chiar de a focaliza zone de interes din câmpul operator, arătând „pe viu“ cum se poate rezolva o dificultate sau alta… Deşi eram, alături de ceilalţi participanţi, în spaţiile moderne ale pensiunii Montana din Slănic Moldova – locul unde s-au desfăşurat sesiunile ştiinţifice ale ediţiei a V-a Zilele Medicale ale SMU Moineşti, mă simţeam ca şi cum aş fi fost în sala de operaţie alături de echipa de intervenţii. La rândul lor, cei invitaţi să opereze (unii din ţară – Iaşi şi Bucureşti, alţii din ţări europene), mărturiseau că în sala de operaţie, alături de echipa spitalului gazdă, s-au simţit mai bine ca acasă… De mai mulţi ani, SMU Moineşti, prin managerul său – dl dr. Adrian Cotîrleţ – a devenit locul unde, vară de vară, la sfârşitul lunii iulie, remarcabili chirurgi din colţuri îndepărtate ale Europei se întâlnesc, aplicându-şi măiestria în abordarea unor cazuri chirurgicale adeseori extrem de dificile. Un reportaj de Iftimie Nesfântu.

   Partener media al manifestării Zilele Medicale ale Spitalului Municipal de Urgenţă din Moineşti, săptămânalul „Viaţa medicală“ a prezentat cititorilor fiecare ediţie, în reportaje care au stârnit interesul şi curiozitatea cititorilor. Şi n-au rămas fără urmări; manageri ai unor unităţi medicale sau chiar din Guvern, preşedinţi şi directori ai CNAS sau din filialele din judeţe au ţinut chiar să viziteze spitalul şi să-şi poată forma cu ochii lor o imagine. Fireşte, ne-a bucurat că aceste vizite şi declaraţiile făcute jurnaliştilor ori cele consemnate în Cartea de Onoare a SMU Moineşti au confirmat ori chiar au depăşit, pe latura lor pozitivă, cele consemnate de noi. Participând ca jurnalist la întreaga serie de evenimente – şi numai la acestea – ai deja o platformă pentru comparaţii şi poţi surprinde, poate ceva mai uşor, fiind în afara sistemului, puncte de vedere, tendinţe, particularităţi… (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.