Newsflash
ACTUALITATE Știri

Sănătate orală: CMSR demarează un studiu pilot la nivel național

de L. Budin - mar. 19 2024
Sănătate orală: CMSR demarează un studiu pilot la nivel național

Demersul va putea genera o îmbunătățire a politicilor publice, cu sprijinul autorităților naționale, europene, asociațiilor de pacienți și industriei de profil.

Colegiul Medicilor Stomatologi din România (CMSR) organizează, cu sprijinul Ministerului Sănătății, Conferința dedicată Zilei Mondiale a Sănătății Orale. Evenimentul are loc în București, pe 25 martie, de la ora 10.00, la Sala de Conferințe a Hotelului InterContinental Athénée Palace București, se arată într-un comunicat. 

În fiecare an, pe data de 20 martie, profesioniștii din domeniul marchează Ziua Mondială a Sănătăţii Orale – o inițiativă a Federaţiei Dentare Internaţionale (FDI). Conform OMS, 90% din populaţia lumii suferă în cursul vieţii de afecţiuni orale şi multe dintre acestea pot fi evitate prin programe de prevenţie, diagnostic şi tratament, finanţate de guvern, asociaţii şi societăţi de promovare a sănătăţii, se arată într-un comunicat. 

Medicii stomatologi din România sunt recunoscuți pentru calitatea serviciilor medicale stomatologice, pentru nivelul înalt de pregătire din universitățile românești și fac eforturi constante pentru modernizarea dotărilor din cabinete, iar implicarea lor pentru îmbunătățirea situației sănătății orale la nivelul populației din România este esențială, se subliniază. 

Statisticile arată că România se află pe ultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește starea sănătății orale și pe penultimul loc la numărul mediu anual de consultații stomatologice. 

De aceea, CMSR demarează, la 25 martie, studiul pilot care să deschidă drumul către o analiză serioasă, aplicată, a situației la nivel național. Acest demers va putea genera o îmbunătățire a politicilor publice, cu sprijinul autorităților naționale, europene, asociațiilor de pacienți, industriei de profil. 

Demersul inițiat de medicii stomatologi din România se bucură de sprijinul Ministerului Sănătății și de participarea prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrului Sănătății.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe