Newsflash
Știri

Spitalul Clinic Sf. Maria va depune dosarul de acreditare la ANT

de Florentina Ionescu - apr. 1 2021
Spitalul Clinic Sf. Maria va depune dosarul de acreditare la ANT

Reprezentanții Spitalului Clinic Sf. Maria din București fac câteva precizări referitoare la expirarea acreditării care permite efectuarea de transplant pulmonar.

Începând din luna martie 2018, și pe parcursul anului 2019, în cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria s-au efectuat cu succes un număr de 8 transplanturi pulmonare, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

transplant plamani covid

După izbucnirea pandemiei, în cursul anului 2020, Clinica de ATI a Spitalului Clinic Sf. Maria a îngrijit cu devotament sute de pacienți cu forme grave de COVID-19, fiind desemnată în acest sens de către Ministerul Sănătății. În acest context, efectuarea de transplant pulmonar nu a mai fost posibilă, spun reprezentanții unității.

„Referitor la expirarea acreditării care permite efectuarea de transplant pulmonar, începând cu 9 martie 2021, vă informăm că Spitalul Clinic Sf. Maria are pregătit dosarul de acreditare și intenționează să îl depună la Agenția Națională de Transplant imediat după încheierea valului 3 al pandemiei de COVID-19. În acest fel, personalul medical din cadrul spitalului înțelege să își facă datoria față de pacienții forme grave de COVID-19 pe care îi are în îngrijire, lăsându-i totodată Ministerului Sănătății opțiunea pe care o preferă, respectiv de a trimite pacienții care necesită transplant pulmonar în străinătate.”, potrivit comunicatului de presă.

Așadar, spun reprezentanții unității, atât transformarea Clinicii ATI a Spitalului Clinic Sf. Maria în unitate suport COVID-19, cât și trimiterea pacienților români pentru transplant în străinătate, sunt decizii asumate exclusiv de către Ministerul Sănătății.

Totodată, Spitalul Clinic Sf. Maria își va informa pacienții în urmatoarele 30-45 zile privind situația la zi, și va face toți pașii necesari pentru a continua activitatea suspendată din cauza agravării la nivel național a efectelor îmbolnăvirii cu virusul SARS-CoV-2 și a lipsei acute de paturi ATI pentru pacienții cu forme grave de COVID-19.

Capabilitățile tehnice și umane ale Centrului de Transplant din cadrul Spitalului Clinic Sf. Maria sunt la un nivel foarte bun și urmează a fi redirecționate către pacienții care au nevoie de plămâni noi, imediat ce situația pandemică la nivel național va permite acest lucru, se mai arată în comunicatul de presă semnat de echipa Spitalului Clinic Sf. Maria.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe