Newsflash
ACTUALITATE Știri

UMFCD a obținut acreditarea pe baza standardelor World Federation for Medical Education

de Florentina Ionescu - dec. 18 2023
UMFCD a obținut acreditarea pe baza standardelor World Federation for Medical Education

Prof. dr. Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a anunțat că această instituție a primit o acreditare internațională.

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” a obținut pentru prima data în evoluția ei acreditarea instituțională internațională pe baza standardelor World Federation for Medical Education, a scris profesorul Viorel Jinga recent pe o rețea socială

Acreditarea a fost conferită de Independent Agency for Accreditation and Rating (IAAR) pentru o durată pe 5 ani și reprezintă o recunoaștere internațională a calității învățământului și cercetării din universitate, a explicat rectorul. Prin această acreditare, UMFCD se aliniază noilor cerințe de certificare ale ECFMG (Educational Commission for Foreign Medical Graduates) din Statele Unite ale Americii. 

„Am fost bucuroși să primim astăzi certificatul de acreditare de la IAAR. Decizia de acreditare a fost luată de Consiliul de Acreditare al IAAR pe baza unui dosar complex de autoevaluare, validat prin vizita comisiei de evaluatori internaționali din 16-18 octombrie a.c. Doresc să mulțumesc tuturor membrilor comunității noastre academice – studenți și cadre didactice – pentru modul exemplar în care s-a desfășurat procesul de acreditare internațională, dar și pentru pentru eforturile dumneavoastră consecvente în a deveni, sau în a pregăti profesioniști performanți, care să facă cinste universității noastre oriunde în lume! Dragi colegi, să fim mândri de munca noastră și să ne dorim să o ducem mai departe la înălțimea tradiției și prestigiului universității noastre!”, a transmis prof. dr. Viorel Jinga pe pagina sa de Facebook. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe