Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul de Psihiatrie Sibiu va avea, în premieră, un aparat de cromatografie lichidă

de Magdalena Tănăsescu - nov. 27 2023
Spitalul de Psihiatrie Sibiu va avea, în premieră, un aparat de cromatografie lichidă

Primul aparat de cromatografie lichidă, cu ajutorul căruia se vor putea testa mai bine persoanele care consumă droguri, va fi disponibil în premieră națională la nivelul Spitalului Clinic de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu.

Potrivit managerului Spitalului Clinic de Pshiatrie din Sibiu, Florin Neag, actualul laborator al spitalului beneficiază în prezent de un spaţiu mult mai mare.

„Am semnat contractul pentru achiziţia unui aparat pentru cromatografie lichidă, un aparat atât de important atât în zona consumului de substanţe, în zona dozajului de medicamente, şi vreau să vă spun că acesta nu mai există în momentul de faţă la nivelul Sibiului şi nici la nivelul multor spitale la nivel naţional”, a declarat Florin Neag, citat de Agerpres.

La rândul său, directorul medical al Spitalului Clinic de Psihiatrie, medicul Ciprian Băcilă, a explicat că acest aparat nu există în prezent în niciun spital de psihiatrie din România.

„Eu sper ca până în luna februarie să poată să fie funcţional. Cu certitudine vă pot spune că aparat de cromatografie lichidă niciun alt spital de psihiatrie nu deţine”, a explicat psihiatrul Ciprian Băcilă.

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe