Newsflash
Știri

Spitalul Județean Baia Mare, încadrat în categoria a II-a de acreditare

de Dorina Novac - feb. 9 2023
Spitalul Județean Baia Mare, încadrat în categoria a II-a de acreditare

Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” din Baia Mare a fost încadrat în categoria a II-a de acreditare, de la categoria a V-a deținută anterior.

sju baia mare

„Acreditarea, este un proces complex, care presupune eforturi suplimentare considerabile din partea echipei pentru a menține siguranța pacientului la cel mai înalt nivel. Sunt procese pe care pacientul nu le vede, dar se văd din cei peste 1.000 de indicatori de calitate monitorizați zilnic. Procedura de evaluare a urmărit îmbunătățirea calității serviciilor din cadrul spitalului, vizând existența unui demers sistematic din partea conducerii spitalului prin care să fie reduse disfunctionalitățile de natură medicală sau nemedicală”, a precizat Alexandru Oros, managerul spitalului.

Citește și: SJU Baia Mare va avea prima secţie de chirurgie cardiovasculară

Acreditarea este valabilă pentru o perioadă de cinci ani și reprezintă un proces prin care trebuie să treacă toate spitalele publice, pentru a intra în relații contractuale cu Casele de Asigurări de Sănătate.

„Pentru noi, acest proces de auto-evaluare este esențial și reprezintă angajamentul nostru față de pacient, de a oferi un serviciu medical performant, calitativ și sigur. Obţinerea acreditării reprezintă munca în echipă a întregului colectiv din cadrul spitalului, o încununare a eforturilor și proiectelor pe care le derulăm cu susținerea Consiliului Județean Maramureș, implicare și dăruire. (...) Acreditarea confirmă că avem competențe și că dispunem de resursele umane și materiale necesare în vederea acordării serviciilor medicale oferite de specialitățile din structura spitalului. Astfel, pacientul poate avea încredere în legitimitatea și calitatea serviciilor oferite”, a mai spus Alexandru Oros.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe