Newsflash
ACTUALITATE Știri

Spitalul Modular, dat în funcțiune la Constanța

de Magdalena Tănăsescu - feb. 19 2024
Spitalul Modular, dat în funcțiune la Constanța

De luni, 19 februarie, în municipiul Constanţa funcționează un nou Spital Modular, unitatea dispunând de 52 de paturi, dintre care 10 se află în secția de Anestezie Terapie Intensivă.

O investiție de 10 milioane de euro, Spitalul Modular completează serviciile medicale asigurate de Spitalul Clinic de Boli Infecţioase.

Dotarea s-a făcut cu aparatură medicală şi echipamente de ultimă generaţie, în incintă fiind amenajate totodată o farmacie şi un laborator. Spitalul modular dispune, de asemenea, de un sistem de rezonanţă magnetică (RMN) şi un computer tomograf, serviciile de imagistică fiind o premieră pentru Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI).

„Asistăm la un mare moment pentru Constanţa. De 40 de ani nu s-a mai construit un spital în oraş, de aceea deschiderea Spitalului Modular este un motiv atât de mare de mândrie. S-au depus eforturi enorme, asta pentru că aşteptările noastre au fost mari şi am făcut tot posibilul să îndeplinim fiecare obiectiv pe care ni l-am propus”, a declarat Vergil Chiţac, primarul Constanţei, citat de Agerpres


Pe parcursul acestui an vor fi demarate lucrările de modernizare, reabilitare energetică, consolidare şi extindere a clădirii vechi a Spitalului Clinic de Boli Infecţioase. 

 

Este vorba despre o investiţie de aproape 28 de milioane de lei, dintre care aproape 12 milioane de lei sunt alocate consolidării.

 


Notă autor:

Sursa foto: https://www.facebook.com/PrimariaConstanta

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe