Newsflash
Știri

Acord de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Organizația Mondială a Sănătății

de Dorina Novac - mar. 23 2022
Acord de cooperare între Ministerul Sănătăţii şi Organizația Mondială a Sănătății

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, şi directorul Biroului Regional Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, au semnat la Bucureşti un acord de cooperare.

Documentul stabilește cadrul general pentru colaborarea în următorii doi ani între Ministerul Sănătății și Organizația Mondială a Sănătății – Biroul Regional pentru Europa.

acord

„În cadrul acordului bilateral sunt incluse o serie de obiective importante: creșterea accesului la serviciile esențiale de sănătate, consolidarea capacității de pregătire și răspuns la situațiile de urgență ale serviciilor de asistență medicală și sănătate publică, actualizarea planurilor de pregătire a resurselor umane”, a transmis Ministerul Sănătății.

Acordul de colaborare prevede, de asemenea, îmbunătățirea accesului la medicamente, vaccinuri, diagnostic și dispozitive esențiale pentru asistența medicală primară, precum și acțiuni pentru digitalizarea sistemului de sănătate.

„Continuăm cooperarea și reafirmăm parteneriatul solid pe care îl avem cu Organizația Mondială a Sănătății. Mulțumesc pentru sprijinul constant acordat de Biroul Regional OMS pentru Europa, atât pentru combaterea pandemiei de COVID-19, cât și pentru răspunsul la alte provocări cu care se confruntă sistemul sanitar românesc”, a declarat Alexandru Rafila.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe