Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Activitatea DSP Arad, blocată de amenzile pentru necompletarea PLF

Viața Medicală
L. Budin vineri, 11 februarie 2022, ora 15:46

Inspectori DSP Arad folosesc 90% din timpul alocat muncii doar pentru aplicarea amenzi celor care nu au completat formularul de localizare a pasagerilor după intrarea în România (PLF).

Directorul DSP Arad, Horea Timiş, a declarat pentru Agerpres că doar în perioada 1 - 31 ianuarie au fost emise 2.800 de procese verbale de sancţionare cu amendă pentru necompletarea PLF, în valoare totală de 8,4 milioane de lei.

formular-intrare-tara

Este o problemă foarte mare pentru noi faptul că activitatea de bază a inspectorilor este blocată cu amenzile PLF, adică 90% din timpul lor de lucru. Avem 12 inspectori care ar trebui să facă cu totul altceva, să verifice condiţiile igienico-sanitare la furnizorii de servicii medicale”, a spus Horea Timiş.

El a precizat că, de câteva zile, valoarea amenzii minime a scăzut de la 1.000 la 500 de lei, cu posibilitatea plăţii a jumătate din sumă în 15 zile, adică 250 de lei.

La mijlocul lunii ianuarie, conducerea DSP Arad a apelat la voluntari pentru a putea face faţă numărului mare de amenzi aplicate pentru necompletarea PFL, dar în prezent foloseşte doar proprii angajaţi pentru acest lucru.

Aproape 600 de procese verbale au fost contestate deja în instanţă, notează Agerpres.

Etichete: activitate dsp arad blocaj pentru amenzi necompletare plf

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.