Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apel din partea Spitalului Militar Central: stocurile de sânge din spitale, la nivel critic

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 12 august 2020, ora 11:48

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” din București a transmis un mesaj, prin care face apel pentru donarea de sânge.

Specialiștii din centrul de transfuzie amintesc că cererea de sânge și componente sanguine este foarte mare în această perioadă, mai ales în contextul pandemiei de COVID-19.

donare de sange

Sub motto-ul „Donând sânge, salvați vieți”, reprezentanții Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) fac din nou apel către cei care vor să doneze sânge.

„Având în vedere cererea foarte mare de sânge și componente sanguine și numărul foarte mic al donatorilor de sânge, accentuat și de traversarea perioadei de pandemie COVID-19, stocurile de sânge de la nivelul spitalelor a atins un nivel critic. Iată de ce facem un nou apel, către toţi cei care vor să își ajute semenii aflaţi în nevoie, să doneze sânge”, se arată pe pagina oficială de Facebook a unității sanitare.

Nu e nevoie de test negativ pentru COVID-19

Pentru salvarea vieţii pacienţilor, se poate dona sânge de luni până vineri, în intervalul orar 7.30-12.00, la Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale (CTS al MapN), aflat în incinta Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila”. Accesul se face prin Calea Plevnei nr. 134, sector 1.

„Nu este necesară prezentarea unui test COVID-19 negativ”, precizează reprezentanții SUUMC.

Pentru programări şi informaţii suplimentare legate de donare, cei interesați pot suna la numărul de telefon: 021/ 319.30.51 – 60, int. 272 sau 651 (CTS al MapN).

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: donare donare plasma donare de sange donare de sânge donare sange Centrul de Transfuzie Sanguină centru transfuzii spitalul militar central

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.