Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Campanie de prevenție a cancerului de sân, la Spitalul „Victor Babeș” Timișoara

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 26 ianuarie 2023, ora 11:15

Spitalul „Victor Babeș” din Timișoara continuă campania de prevenție a cancerului de sân demarată anul trecut împreună cu Spitalul Municipal Timișoara și Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca.

Astfel, femeile cu vârsta între 50 și 69 de ani, fără istoric de boli neoplazice mamare, pot beneficia de o mamografie gratuită în urma unei programări telefonice, de luni până vineri, între orele 08:00 și 17:00, au precizat reprezentanții spitalului.

cancer mamar

„Laboratorul de Radiologie și Imagistică din spitalul nostru are în dotare un mamograf digital, de ultimă generație. Aparatul permite scanarea cu mare acuratețe, folosind o tehnică 3D cu tomosinteză și oferă imagini cu o claritate ridicată. Analiza presupune o radiografie a sânului în două planuri folosind în același timp o doză redusă de raze X. Mamografia realizată cu un asemenea aparat oferă o imagine mai bună a structurii sânului, scoțând în evidență detaliile tesutului mamar. Iar tehnica 3D ne ajută să determinăm mărimea și forma unei eventuale anomalii”, a precizat dr. Diana Manolescu, director medical Spitalul „Victor Babeș” Timișoara.

Citește și: Timișoara: Centrul de recuperare a bolnavilor cu boli pulmonare va fi gata în primăvară

În cazul în care apar suspiciuni de existență a unui neoplasm mamar, investigațiile pot continua cu realizarea unei ecografii urmată de efectuarea unei puncții bioptice de diagnostic ce pot fi făcute, de asemenea, în cadrul Spitalului „Victor Babeș” Timișoara.

Anul trecut, în unitatea sanitară s-au realizat peste 650 de mamografii.

Etichete: mamografie gratuita neoplasm mamar spitalul victor babes timisoara boli neoplazice mamare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.