Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Ce știm până acum despre cazurile de reacții adverse după vaccinul anti-COVID

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 8 februarie 2021, ora 10:14

În ultimele zile, au apărut în presă informații referitoare la două cazuri de reacții adverse în urma administrării vaccinului împotriva COVID-19. În acest sens, Ministerul Sănătății a venit cu unele clarificări.

Ministerul Sănătății a făcut vineri câteva precizări referitoare la cele două cazuri de reacții adverse în urma administrării vaccinului BioNTech Pfizer (Comirnaty) semnalate de mass-media:

vaccin covid viata normala

(1) - femeia în vârstă de 40 de ani din județul Timiș, cunoscută cu istoric polialergic, a prezentat o reacție adversă de tip anafilactic, fără a ajunge în stare de șoc, după administrarea dozei de rapel; persoana a primit tratament specific, iar acum se află în stare clinică bună;

(2) - cazul bărbatului din județul județul Cluj nu este confirmat nici de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Cluj, nici de Institutul Național de Sănătate Publică - Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV) și nici de Agenția Natională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România.

V-ar putea interesa și: Investigațiile făcute femeii din Vâlcea au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă

Etichete: reactie alergica reactii adverse vaccin reactii adverse covid reactie adversa reactii adverse reactii alergice reacții adverse vaccinare covid-19 vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.