Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Centrele de vaccinare împotriva COVID-19 vor funcționa în scop profilactic

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 17 decembrie 2020, ora 14:00

Guvernul a aprobat, la solicitarea Ministerului Sănătății, în baza unei hotărâri de guvern, normele privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19.

Potrivit unui comunicat de presă, actul normativ prevede ca, normele privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID-19 să fie stabilite prin ordin comun al Ministrului Sănătății, al Ministrului Afacerilor Interne, al Ministrului Apărării Naționale și al Ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, cu respectarea legislației în vigoare aplicabile domeniilor respective.

strategie de vaccinare
Sursă imagine: Pixabay

„La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat în ședința de astăzi, 17 decembrie 2020, Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 1031/2020 privind aprobarea Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România”, se arată în comunicat.

Conform documentului, centrele de vaccinare împotriva COVID-19, altele decât cele din cadrul unităților sanitare, vor funcționa, în scop profilactic, ca  structuri fără personalitate juridică în coordonarea Ministerului Sănătății  pentru asigurarea imunizării populației.

Locația centrelor de vaccinare împotriva COVID 19 se va stabili prin ordin al ministrului sănătății cu consultarea autorităților administrației publice centrale și locale.

V-ar putea interesa și: Strategia de vaccinare împotriva COVID-19 a fost aprobată de CSAT

Fondurile necesare organizării și funcționării centrelor de vaccinare  se suportă din bugetele instituțiilor și ministerelor implicate, conform activităților în responsabilitate, prevăzute în Strategie.

Pentru detalii privind vaccinarea împotriva COVID-19 puteți accesa platforma națională de informare https://vaccinare-covid.gov.ro/.

Etichete: hotarare de Guvern ministerul sanatatii norme privind autorizarea centre de vaccinare vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.