Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Diabetul necesită politici de sănătate dedicate

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 21 mai 2021

Săptămâna aceasta (18 mai) a avut loc a doua ediţie a Forumului Român de Diabet, organizat sub egida Comisiei de Sănătate și Familie din Camera Deputaţilor.

La eveniment au participat reprezentanţi ai autorităţilor și experţi din domeniu, care au discutat despre implementarea normelor legii prevenţiei diabetului.

Conf. dr. Diana Păun a susţinut faptul că punerea în practică a legii prevenţiei și elaborarea metodologiei sunt câteva dintre strategiile ce trebuie aplicate în cazul pacienţilor cu diabet zaharat.

Alte priorităţi discutate au fost existenţa unui Registru Naţional de Prediabet și Diabet, dar și a unui sistem de date care poate contribui la elaborarea de politici de sănătate adaptate acestei afecţiuni.

Forumul Român de Diabet funcţionează ca o platformă de colaborare care reunește asociaţii de pacienţi, autorităţi din mai multe domenii, societăţi profesionale (Societatea Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice, Federaţia Română de Diabet, Nutriţie și Boli Metabolice), asociaţii de pacienţi și reprezentanţi ai domeniului farmaceutic,
inclusiv Grupul de Lucru Diabet al ARPIM.

Etichete: diabet zaharat politici diabet forum diabet

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.