Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Diagnosticarea COVID-19 în cinci minute

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 23 octombrie 2020

Oamenii de știinţă din Departamentul de fizică al Universităţii Oxford au dezvoltat un test cu ajutorul căruia se poate identifica virusul SARS-CoV-2 în cinci minute.

Acest test este capabil să diferenţieze cu precizie existenţa virusului responsabil pentru COVID-19 de alţi agenţi patogeni, cum ar fi virusul gripal sezonier. Cercetătorii au colaborat cu Spitalul John Radcliffe din Oxford pentru a valida rezultatele obţinute, prin metode convenţionale de tip RT-PCR.

        Tehnologia de diagnostic inclusă într-un dispozitiv integrat va permite testarea mai facilă în spaţiile publice (aeroport, muzeu, teatru) și va oferi un mijloc proactiv de gestionare a focarelor virale. Această metodă de diagnostic urmează a fi aprobată în anul 2021.

Etichete: test rapid covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC