Newsflash
Știri

Doliu în lumea medicală! Prof. dr. Alexandru Oproiu a murit

de Dorina Novac - nov. 16 2020
Doliu în lumea medicală! Prof. dr. Alexandru Oproiu a murit

Prof. dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, s-a stins din viață, în această dimineață.

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a anunțat pe Facebook că reputatul medic Alexandru Oproiu a murit.

prof. dr. Alexandru Oproiu
Sursă imagine: Jinga Viorel/ Facebook

 

„Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat în Eternitate! Îi adresăm un Pios Omagiu plin de Recunostință, pentru activitatea Medicală și Didactică!”, a scris rectorul UMF București.

Și reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București (CMMB) au atransmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București regretă dispariția dintre noi a prof. dr. Alexandru Oproiu. Personalitate marcantă a învățământului medical românesc, dar și a Medicinei românești, prof. dr. Alexandru Oproiu, și-a dedicat întreaga carieră, atât activității didactice, cât și îngrijirii pacienților. (...) În numele medicilor din București și al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București transmitem sincere condoleanțe familiei”, se arată în mesaj.

Potrivit CMMB, prof. dr. Alexandru Oproiu era președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, dar și membru în Societatea Americană de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Endoscopie Digestivă și în Societatea Italiană de Endoscopie Digestivă.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe