Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Doliu în lumea medicală! Prof. dr. Alexandru Oproiu a murit

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 16 noiembrie 2020, ora 11:07

Prof. dr. Alexandru Oproiu, președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie, s-a stins din viață, în această dimineață.

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, a anunțat pe Facebook că reputatul medic Alexandru Oproiu a murit.

prof. dr. Alexandru Oproiu
Sursă imagine: Jinga Viorel/ Facebook

 

„Domnul Profesor Alexandru Oproiu a plecat în Eternitate! Îi adresăm un Pios Omagiu plin de Recunostință, pentru activitatea Medicală și Didactică!”, a scris rectorul UMF București.

Și reprezentanții Colegiului Medicilor din Municipiul București ( CMMB) au atransmis un mesaj de condoleanțe pe pagina de Facebook a instituției.

„Colegiul Medicilor din Municipiul București regretă dispariția dintre noi a prof. dr. Alexandru Oproiu. Personalitate marcantă a învățământului medical românesc, dar și a Medicinei românești, prof. dr. Alexandru Oproiu, și-a dedicat întreaga carieră, atât activității didactice, cât și îngrijirii pacienților. (...) În numele medicilor din București și al Biroului Executiv al Colegiului Medicilor din Municipiul București transmitem sincere condoleanțe familiei”, se arată în mesaj.

Potrivit CMMB, prof. dr. Alexandru Oproiu era președintele de onoare al Societății Române de Gastroenterologie și Hepatologie, dar și membru în Societatea Americană de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Gastroenterologie, Societatea Franceză de Endoscopie Digestivă și în Societatea Italiană de Endoscopie Digestivă.

Etichete: CMMB doliu medici prof. dr. Alexandru Oproiu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC