Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Două ambulanțe noi au intrat astăzi în posesia Spitalului „Grigore Alexandrescu”

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 24 august 2021, ora 12:31

Cele două ambulanțe cumpărate în timp record de români, prin campania Organizației Salvați Copiii, au ajuns azi la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Ambulanțele performante, special proiectate pentru uz pediatric, pentru care românii au făcut un efort unic de solidaritate, în valoare de 153.748 de euro, au ajuns, astăzi, la Spitalul „ Grigore Alexandrescu” din București. 

#ambulantapentruviata (1)

Aceste mașini sunt vitale pentru transportul copiilor la tratamente complexe și consult interdisciplinar la cel mai mare spital de pediatrie din țară, se arată într-un comunicat de presă remis redacției.

O reușită a comunității

Atunci când medicii de la „Grigore Alexandrescu” au cerut sprijinul Salvați Copiii România, spitalul rămăsese cu o singură ambulanță care necesita reparații permanente. A fost momentul în care organizația Salvați Copiii a decis să își concentreze eforturile pentru a pune la dispoziția medicilor o ambulanță nouă, dotată corespunzător pentru transportul copiilor, potrivit sursei citate. 

#ambulantapentruviata (2)

În 15 martie 2021, Organizația Salvați Copiii România a lansat apelul #Ambulanțăpentruviață, pentru a mobiliza fondurile necesare achiziționării unei ambulanțe. La scurt timp, în 24 martie, organizația a decis să doteze Spitalul „Grigore Alexandrescu” nu cu una, ci cu două ambulanțe. 

#ambulantapentruviata (3)

Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România, a explicat intervenția rapidă, pentru a pune la dispoziția spitalului cele două ambulanțe:

„Când am aflat că Spitalul Grigore Alexandrescu nu mai are în dotare nicio ambulanță complet funcțională și adecvată pentru transportul copiilor, am decis să intervenim prompt și să căutăm soluții. Iar românii au înțeles urgența și au răspuns incredibil apelului nostru. De asta am continuat: după ce ne-am asigurat că spitalul va avea ambulanțele, am început lucrări de reparație pentru sistemul de energie și am dotat Secțiile de ORL și Ortopedie pediatrice, cu aparatură complexă, care să îmbunătățească terapia medicală”.

S-au implicat în acest demers și vedete din țară

Au contribuit la strângerea de fonduri prin mobilizarea comunităților lor și următoarele persoane: Robert Diaconeasa, Alina Ceusan, Gina Pistol, Oana Roman, Andreea Raicu, Dorian Popa, Andreea Antonescu, Cristina Stefan, Ana Bogdan, Giulia, Ela Craciun, Ruxandra Luca, Andreea Balan, Ionela Nastase, Alina Sorescu, Ana Maria Barbu, Gabriela Atanasov, Sinziana Iacob, Flavia Mihasan, Omid Ghannadi, Adi Hadean, Monica Birladeanu, Maria Zvinca, Madalina Dragulin, Giulia Nahmany, Dana Predu, Ionut Bodonea, Irina Deaconescu, Florin Dumitrescu, Sorin Bontea, Alina Puscas, Ioana Grama.

Eforturile nu se opresc aici

După achiziționarea celor două ambulanțe, din cei 174.155 euro, Salvați Copiii România a decis să utilizeze restul de fonduri în lucrări de reparație și în dotarea spitalului, astfel încât acesta să nu mai fie vulnerabilizat.

În iunie 2021, organizația a accelerat programul de dotare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de pediatrie din țară. Astfel, Clinica de Ortopedie Pediatrică și Secția de ORL ale unității medicale au primit aparatură medicală complexă, în valoare totală de 152.000 de euro.

Foto: Organizația Salvați Copiii

Etichete: Salvati Copiii Romania salvati copiii gabriela alexandrescu ambulante noi ambulanta servicii de ambulanta ambulante sectie pediatrie grigore alexandrescu spitalul grigore alexandrescu spitalul clinic de urgenta pentru copii grigore alexandrescu

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.