Newsflash
Știri

DSU: exercițiu internațional de tip HNS

de Dorina Novac - iul. 6 2022
DSU: exercițiu internațional de tip HNS

Reprezentanții DSU au avut o întâlnire cu omologii lor din Regatu Hașemit al Iordaniei, în scopul prezentării unui exercițiu internațional de tip HNS (host nation support).

DSU

„Reprezentanți din cadrul Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Institutului iHELP, publiComm GmbH și ai Universității din Târgu Mureș, alături de un expert al Comisiei Europene-Direcția Generală Protecție Civilă Europeană și Operațiuni de Ajutor Umanitar au participat astăzi (5 iulie) la o întâlnire cu Direcția de Securitate Publică și Direcția de Apărare Civilă a Regatului Hașemit al Iordaniei, în scopul prezentării unui exercițiu internațional de tip HNS (host nation support), care se va desfășura în noiembrie anul acesta, la Amman”, informează DSU.

Table top exercises (TTX) sunt concentrate pe interoperabilitate, coordonare și cooperare între mai mulți actori diferiți și oferă posibilitatea de a învăța dinamica acordării și primirii sprijinului într-o urgență internațională majoră.

Potrivit DSU, fiecare exercițiu table top din acest proiect va acoperi toate elementele principale ale unui ciclu de misiune al Protecției Civile al UE.

„Participarea la aceste exerciții reprezintă oportunități de consolidare a relațiilor între mai multe state pe linia situațiilor de urgență, respectiv, pregătirea personalului de intervenție în scopul creșterii calității de răspuns în situații unde comunitățile se află în pericol”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe