Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

INSP: Copiii cu părinți vaccinați care se întorc din țări cu incidența ridicată vor sta în carantină

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 10:39

Copiii care călătoresc cu părinţii vaccinaţi în ţări cu risc epidemiologic vor intra în carantină zece zile la întoarcerea în România, au anunțat reprezentanții INSP.

Într-o conferință de presă susținută, marți, de Valeriu Gheorghiță, medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Naţional de Sănătate Publică ( INSP) a precizat că copiii care călătoresc cu părinţii vaccinaţi în ţări cu risc epidemiologic vor intra în carantină zece zile la întoarcerea în România, întrucât prezintă riscul de a răspândi boala.

copii in carantina

„Dacă, să spunem, o familie călătoreşte cu un copil într-o ţară cu incidenţă ridicată a COVID-19, la întoarcerea în România, copilul prezintă riscul de a răspândi boala. El este un vector, de aceea el trebuie ţinut în carantină timp de zece zile şi unul dintre părinţi trebuie să stea cu copilul. Acestea sunt, să spunem, implicaţiile de natură populaţională ale călătoriei”, a spus medicul.

Prin hotărârea CNSU de luni a fost instituită excepţia de la carantinare pentru persoanele care au fost vaccinate cu a doua doză (doza de rapel), dacă aceste persoane intră în România la mai mult de 10 zile după vaccinarea cu a doua doză, scrie Agerpres.

Etichete: carantina insp vaccinare impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.