Newsflash
Știri

INSP: Cum se face echiparea și dezechiparea echipamentului de protecție personală (EPP)

de Florentina Ionescu - apr. 2 2020
INSP: Cum se face echiparea și dezechiparea echipamentului de protecție personală (EPP)

Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) din România a publicat pe site-ul oficial, la secțiunea dedicată informațiilor pentru personalul medico-sanitar un infografic în care este exemplificat modul în care se face echiparea și dezechiparea EPP.

echipament de protectie personala

În documentul publicat de INSP sunt prezentate atât etapele echipării EPP, cât și pașii în care se efectuează dezechiparea EPP. Totodată, în document se precizează și că:

„În situația în care se efectuează proceduri care generează aerosoli (de ex. aspirație a tractului respirator, intubare, bronhoscopie, autopsie), trebuie să utilizați o mască de protecție respiratorie (de ex. N95, FFP2 sau echivalent), în combinație cu un scut facial sau cu protectoare oculare. Verificați etanșeitatea măștii dacă utilizați mască cu protecție respiratorie).”

eep


Notă autor:

Sursa foto: INSP, pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe