Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Mii de români sancționați pentru nepurtarea măștii

Viața Medicală
Cristina GHIOCA duminică, 27 decembrie 2020, ora 12:19

Peste 3.000 de români au fost sancționați numai în ultimele 24 de ore pentru nepurtarea măștii de protecție, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI, într-o declarație online.

În data de 26 decembrie, angajații Ministerului Afacerilor Interne ( MAI) au aplicat aproximativ 4.000 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor pentru combaterea infecției cu SARS-CoV-2. Dintre acestea majoritatea (3.060) au vizat nepurtarea măștii de protecție, a anunțat purtătorul de cuvânt al MAI într-o declarație online. 

Alte 32 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea distanței fizice și 11 pentru nerespectarea măsurilor de carantinare și izolare. Pentru 14 persoane s-au început cercetările pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Ieri, la nivel național, au avut loc 1.200 de acțiuni pentru prevenirea infecției cu SARS-CoV-2, care au vizat peste 77.000 de persoane și 3.800 operatori economici.  

Pentru mini-vacanța de Crăciun au fost mobilizați zilnic, peste 25.000 de angajați, cu 4.000 mai mulți decât anul trecut, potrivit MAI. Anul acesta, în a doua zi de Crăciun au fost înregistrare cu 50% mai puține infracțiuni decât în aceeași perioadă a anului trecut.

Etichete: sanctiuni pandemiei de COVID-19 SARS-Cov-2 masca de protectie MAI craciun in pandemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.