Newsflash
Știri

Mii de solicitări privind probleme cu emiterea certificatului digital

de Dorina Novac - iul. 12 2021
Mii de solicitări privind probleme cu emiterea certificatului digital

Andrei Baciu a anunțat că Ministerului Sănătăţii a primit, până pe 9 iulie, ora 11:00, un număr de 8.453 de solicitări pentru rezolvarea de probleme privind emiterea certificatului digital.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a menționat, într-o postare pe Facebook, că 75,93% dintre acestea (6.419) au fost deja soluționate de specialiști, 1.082 doar în ultimele 24 de ore.

Andrei Baciu

„Cele mai multe solicitări (4.102) vizau asistență pentru emiterea certificatelor digitale și au fost rezolvate rapid; 1.255 de persoane au completat greșit datele în platforma certificat-covid.gov.ro, iar specialiștii din Grupul Operațional au corectat aceste date; 705 solicitări au fost de competența INSP (introducerea în RENV a dozelor de vaccin administrate în alte țări); 329 de solicitări au fost rezolvate de Direcțiile de Sănătate Publică și vizau unele neconcordanțe cu datele din aplicația «Corona-Forms»; 28 de persoane au solicitat modificarea unor date personale. Cererile au fost soluționate de Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date (MAI)”, a scris Andrei Baciu.

Acesta a subliniat că la nivelul Grupului Operațional mai sunt în lucru 2.034 solicitări: 1.346 pot fi rezolvate doar după ce solicitanții trimit documentele indicate de cei din Call-center.

„Dacă în 4 zile cetățenii nu transmit aceste documente în format electronic, sistemul va genera automat câte o notificare pentru fiecare caz în parte”, a adăugat secretarul de stat.

De asemenea, 688 sunt în curs de rezolvare. Astfel,  459 în analiză la Grupul Operațional din cadrul Ministerului Sănătății, 209 în analiză la Registrul Electronic Național de Vaccinări, 16 au fost transmise spre rezolvare DSP, iar 4 au fost transmise Direcției pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe