Newsflash
Știri

Premieră la heliportul SJU Bacău: trei zboruri într-o singură zi

de Dorina Novac - dec. 30 2022
Premieră la heliportul SJU Bacău: trei zboruri într-o singură zi

Miercuri, 28 decembrie, Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău a înregistrat o premieră, după ce elicopterul SMURD a efectuat trei zboruri către unităţi medicale din Iaşi.

Doi pacienți în vârstă, de la secția Cardiologie, şi un copil de la ATI Pediatrie au fost preluați cu elicopterul SMURD fiind transferați către unități medicale din Iaşi.

SJU Bacau

„3 zboruri într-o singură zi reprezintă o premieră pentru heliportul de la SJU Bacău, dar şi certitudinea că 3 pacienți primesc la această oră îngrijiri de specialitate, în contextul cazurilor lor complicate care necesită intervenția unor echipe medicale complexe”, au precizat reprezentanții Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Bacău.

Citește și: Primul pacient salvat cu elicopterul SMURD de la Brașov

De la punerea sa în funcțiune, în urmă cu aproximativ o lună, heliportul SJU a deservit deja 6 zboruri de urgență.

Extinderea UPU şi construirea heliportului au fost finanțate cu fonduri europene, investiția totală cifrându-se la aproape 4 milioane euro.

„Prin construirea heliportului, SJU Bacău îşi sporeşte capabilitățile de intervenție şi preluare a cazurilor de urgență. Totodată, urgențele aeriene se dovedesc vitale şi în cazul transferului de pacienți sau al prelevărilor de organe”, transmite sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe