Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Prof. dr. Daniel Coriu: „Asistenții medicali încă sunt în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 12 mai 2021, ora 17:33

De Ziua Internațională a Asistentului Medical, președintele Colegiului Medicilor din România a transmis un mesaj în care subliniază cât de important este rolul acestora.

„Fiecare asistent medical a fost atras de asistență medicală datorită dorinței de a avea grijă, de a servi sau de a ajuta”, spunea asistentul medical Christina Feist-Heilmeier. Eu aș adăuga: ca o îngrijire să fie de calitate, aceasta trebuie să fie acordată de oameni bine pregătiți, de profesioniști, de oameni implicați și empatici, a declarat președintele Colegiului Medicilor din România, prof. dr. Daniel. Coriu.

mesaj cmr ziua asistentului

Acesta a subliniat că astăzi vorbim despre asistenții medicali ca parte a echipei medicale, cu rol-cheie în toate instituțiile sanitare. Asistentul medical contribuie și este responsabil, alături de medic, de bunăstarea, siguranța și recuperarea pacienților.

„Asistenții medicali, alături de noi medicii, lucrează de cele mai multe ori în condiții dificile, stresante, și chiar ajung la burnout din cauză că numărul acestora este încă unul insuficient. Asistenții medicali sunt cei care ne-au stat aproape și încă sunt în prima linie de luptă împotriva noului coronavirus. Sunt cei care, alături de medici, au dus greul acestei pandemii de COVID-19, au suferit alături de pacienți, i-au încurajat așa cum au putut, s-au bucurat alături de ei când părăseau spitalele vindecați și își ștergeau lacrimile pentru fiecare viață pierdută.

Avem nevoie de asistenți medicali, avem nevoie să fim împreună, avem nevoie să fim în continuare o echipă! Oameni pentru Oameni! Pentru că doar astfel, împreună, putem face ca lucrurile să funcționeze în beneficiul pacienților noștri în acest sistem medical care este încă unul firav.

De Ziua Internațională a Asistentului Medical, în calitate de Președinte al Colegiului Medicilor din România, vă mulțumesc pentru toată implicarea dumneavoastră, pentru tot devotamentul și profesionalismul de care ați dat dovadă! Să rămâneți și să rămânem sănătoși, pentru pacienții noștri!”, a transmis astăzi prof. dr. Daniel Coriu, președintele Colegiului Medicilor din România.

Etichete: prof. dr. Daniel Coriu Daniel Coriu presedinte CMR colegiul medicilor din romania CMR ziua asistentilor medicali

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.