Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Rafila: e nevoie de introducerea în școli a educației pentru sănătate

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 1 iunie 2022, ora 17:07

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, propune începerea demersurilor introducerea în şcoli a educaţiei pentru sănătate.

Ministrul a subliniat că trebuie să demareze și pregătirea profesorilor care vor susţine aceste cursuri, informează Agerpres.

alexandru_rafila_ministru

Orele de educaţie pentru sănătate trebuie făcute de oameni care sunt pregătiţi pentru acest lucru. (...) Îl provocăm şi pe domnul ministru Cîmpeanu (al Educaţiei - n.r.), cu această ocazie, pentru că tot e 1 Iunie şi să fie 1 Iunie 2022 ziua când declanşăm, dacă vreţi, o acţiune de sprijin la nivel naţional pentru introducerea Educaţiei pentru sănătate în şcoli cât mai repede, care trebuie făcută de cadre didactice ce sunt instruite în acest scop, în principiu profesori de biologie, diriginţi. Noi le punem la dispoziţie cât de curând o curriculă de pregătire”, a afirmat Alexandru Rafila, cu ocazia unui eveniment organizat de Salvaţi Copiii România.

El a atras atenţia că educaţia pentru sănătate presupune un ansamblu de cunoştinţe din care nu trebuie să lipsească aspectele de natură emoţională.

Educaţia pentru sănătate nu se referă la un domeniu strict (...) discutăm numai despre educaţia sexuală sau despre igienă. Este vorba despre un ansamblu. Sănătatea emoţională este extrem de importantă şi nu numai pentru voi, ci şi pentru întreaga societate”, a punctat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătăţii a subliniat că, de foarte multe ori, conflictele între copii sau cele între adulţi şi cei mici sunt cauzate de imperfecţiunea componentei emoţionale.

Alexandru Rafila: „Avem o variantă aproape finalizată a Strategiei Naţionale de Control al Cancerului”

Etichete: ministrul sanatatii introducere in scoli cursuri educatie pentru sanatate

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.