Newsflash
Știri

Șeful DSU, dr. Raed Arafat, s-a întâlnit ieri cu o delegație a OMS

de Florentina Ionescu - iul. 20 2021
Șeful DSU, dr. Raed Arafat, s-a întâlnit ieri cu o delegație a OMS

Șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a avut ieri o întâlnire cu o delegație a OMS.

Ieri, 19 iulie 2021, secretarul de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), dr. Raed Arafat, a primit, la sediul DSU, o delegație a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). 

raed arafat si delegatie OMS 19 iulie

Din delegație a făcut parte și doamna dr. Miljana Grbic, șefa Biroului OMS pentru România, aflată la sfârșitul mandatului, care a dorit să mulțumească DSU pentru buna relație de colaborare dintre cele două instituții, se arată într-un anunț făcut pe pagina oficială de Facebook a DSU. 

raed arafat si delegatie OMS 19 iulie2

Pe ordinea de zi a ședinței s-au aflat și cele trei proiecte care urmează să fie implementate în România, cu sprijinul OMS, potrivit sursei citate:

  1. Acreditarea echipei EMT (Emergency Medical Team) a României;
  2. Proiectul de acreditare, de către OMS, a unui centru de pregătire în domeniul asistenței medicale de urgență și asistență la dezastre, la Târgu Mureș;
  3. Organizarea, de către România, a unei conferințe legată de cooperarea civil-militară în domeniul intervențiilor de urgență.

La finalul discuțiilor, dr. Raed Arafat a adresat mulțumiri OMS pentru sprijinul acordat în implementarea tuturor proiectelor din domeniul medicinei de urgență.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe