Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Sondaj: cât de des folosesc românii creme cu factor de protecție solară

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 17 august 2021, ora 12:55

O cercetare recentă a scos la iveală că 8 din 10 români declară că folosesc produse cosmetice cu SPF doar pe perioada verii.

În fiecare an, Organizația Mondială a Sănătății reamintește cât de importantă este protecția solară. Expunerea îndelungată la razele dăunătoare ale soarelui nu conduce doar la arsuri solare sau insolație, ci poate cauza, în timp, și cancer de piele

factor de protectie solara

Tocmai de aceea OMS recomandă măsuri prin care să ne ferim pe toată durata anului, una dintre ele fiind folosirea protecției solare de tipul produselor cu SPF.

Chiar dacă romanii petrec, în medie, pe zi 3 ore și 30 de minute afară, doar 35% se dau cu cremă aproximativ în fiecare zi când ies din casă, iar 63% se dau doar atunci când merg la plajă. Mai mult de atât, 8 din 10 români declară ca folosesc produse cu SPF doar vara, se arată într-un comunicat de presă remis redacției. 

Deşi consumatorii susțin că au auzit de SPF și cunosc importanța utilizării unei protecții solare SPF (53%), o cercetare efectuată de compania Reveal Marketing Research relevă că doar 17% înțeleg semnificația corectă. De fapt, un mai mult de jumătate dintre respondenți nu înțeleg termenii folosiți pentru protecțiile solare precum SPF sau au o înțelegere eronată. 

Ce inseamna SPF

Ce ar trebui să comunice brandurile?

„Utilizarea zilnică a protecției solare în România se află într-un stadiu incipient și poate fi atribuită unei conștientizări scăzute a consumatorilor. Prin urmare, chiar dacă românii folosesc protecție solară, cel mai probabil nu folosesc suficient, atât în ceea ce privește frecvența de aplicare, cât și cantitatea de produs, pentru a obține o protecție solară adecvată”, spun reprezentanții companiei de cercetare de piață menționată mai sus. 

Este importantă comunicarea cu privire la utilizarea și reaplicarea produselor de îngrijire solară. Brandurile pot lansa campanii de informare referitoare la potențialele efecte secundare ale expunerii la UV.

Statistici și fapte științifice pot fi utilizate în afișajele de vânzare și pe pachetele de produse pentru a atrage atenția consumatorilor și pentru a transmite mesajul în mod eficient. 

Protectie solara

Eșantion

Metoda de colectare pentru proiect este CAWI sau computer assisted web interview. Datele au fost colectate:

  • pe un eșantion reprezentativ national (urban și rural), 1.005 interviuri + Marja de eroare este de +/-3%. Nivel de încredere: 95%;
  • Perioada de colectare: 26 iulie – 3 august 2021.
Sursa imaginii: rawpixel.com

Etichete: SPF factor de protectie solara protectie solara fotoprotectie crema cancer de piele expunere la soare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.