Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

UMF „Carol Davila”, în Top Shanghai și anul acesta

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 2 iunie 2021, ora 11:10

UMF „Carol Davila” înregistrează și anul acesta o nouă performanță academică urcând trepte importante în ierarhia unuia dintre cele mai prestigioase clasamente internaționale ale universităților – TOP Shanghai.

Dacă în 2020 Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București s-a poziționat în intervalul 151-200 în domeniul „Medical Sciences”, pe subiectul  „Clinical Medicine”, anul acesta , TOP Shanghai îi atribuie o poziție superioară, pe același domeniu și subiect, în intervalul 101-150, potrivit unui comunicat.

UMF Carol Davila
Sursă imagine: Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” // Facebook

„Ascensiunea remarcabilă a Universității noastre în acest prestigios Top internațional se datorează exclusiv comunității academice de la Carol Davila care demonstrează încă odată că rămâne un pilon important în planul cercetării științifice medicale internaționale. (...) Am convingerea că menținând acest trend ascendent vom reuși să ne impunem cât mai curând ca un lider european regional”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Jinga, rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.  

Pentru a fi incluși într-un clasament pe un domeniu, universitățile trebuie să aibă, anual, un număr minim de publicații de cercetare. Pragul de publicare este diferit în funcție de subiectele  pe domenii ale clasamentului.

Datele bibliometrice sunt colectate de pe Web of Science și InCites.

Etichete: UMF „Carol Davila” TOP Shanghai clasament

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.