Newsflash
ACTUALITATE Știri

Trei vieți salvate prin transplant

de Magdalena Tănăsescu - ian. 17 2024
Trei vieți salvate prin transplant

O intervenție de prelevare de organe (ficat, rinichi) și țesuturi (cornee) de la o pacientă de 56 de ani în moarte cerebrală s-a desfășurat la Spitalul Clinic de Urgență București, trei pacienți primind astfel o nouă șansă la viață.

Pentru intervenţiile de prelevare au fost prezente echipele chirurgicale de la Institutul Clinic Fundeni (ficat și rinichi) și de la Spitalul Clinic de Urgențe Oftalmologice București (cornee), reiese dintr-o postare pe Facebook.

„În spatele fiecărui acord, care va duce la vieţi salvate prin transplant, se află efortul personalului medical implicat în activitatea de declarare şi donare, în general personalul secţiei ATI şi coordonatorul de transplant. Cei trei pacienți români au primit o nouă șansă la viață prin transplanturile de ficat și rinichi realizate de echipele de profesioniști remarcabili ai Institutului Clinic Fundeni, iar alţi doi pacienţi se vor bucura de o viață mai bună datorită transplanturilor de cornee”, se menționează în postare.

Medicii implicați susțin, totodată, că „activitatea de transplant se bazează întotdeauna pe o echipă multidisciplinară, pe înţelegerea şi colaborarea dintre mai multe specialităţi medicale implicate în diversele etape ale acestei dificile, dar nobile activităţi, precum şi pe susţinerea şi implicarea managementului unităţilor sanitare”. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe