Newsflash
ACTUALITATE Știri

Un nou spital de oncologie a fost inaugurat la Arad

de Magdalena Tănăsescu - nov. 29 2023
Un nou spital de oncologie a fost inaugurat la Arad

Unitatea sanitară are o suprafaţă desfăşurată de aproximativ 3.500 de metri pătraţi, 50 de paturi pentru spitalizare continuă şi trei paturi pentru spitalizare de zi.

Potrivit unei postări pe Facebook, noul spital a fost construit cu o finanţare de 13 milioane de lei oferită prin Programul Național de Dezvoltare Locală, diferenţa de trei milioane de lei fiind asigurată de Consiliul Judeţean (CJ) Arad.


„Sunt peste 14.000 de arădeni bolnavi de cancer și ne preocupă să le asigurăm condiții mai bune, să îi facem să simtă că sunt importanți pentru comunitate și că în lupta lor nu sunt singuri. Prin inaugurarea noului spital am salvat un palat istoric al Aradului și am creat un spațiu frumos pentru tratatarea afecțiunilor oncologice”, a declarat Iustin Cioncapreşedintele Consiliului Judeţean Arad. 

Acesta a precizat că este vorba de al treilea spital construit de instituţia pe care o reprezintă în ultimii ani. Investiţiile în sistemul de sănătate au fost făcute pentru a-i ajuta pe bolnavi să se trateze mai aproape de casă şi în cazul afecţiunilor grave.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe