Newsflash
ACTUALITATE Știri

Educație non-formală biomedicală, la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad

de Magdalena Tănăsescu - feb. 14 2024
Educație non-formală biomedicală, la Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad, împreună cu Asociația „Activ pentru comunitate” și Inspectoratul Școlar Județean Arad, implementează programul-pilot pentru educație non-formală „STEMs.y.S.T.E.M.S.s.”.

Potrivit unui comunicat al universității, STEM este acronim pentru Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică, fiind un termen multi-disciplinar, larg folosit, în țările de limbă engleză. El a fost adoptat în ultimii ani pe scară mai largă, inclusiv în România, pentru a grupa aceste discipline academice.

Coordonat de conf. univ. dr. Paul Andrei Albu, proiectul constă în elaborarea unui program educațional non-formal pentru evoluția profesională a tinerilor, în calitate de viitori specialiști ai domeniului biomedical.

„Programul a fost elaborat de unul din tinerele noastre cadre didactice din cadrul Facultății de Farmacie, în care ne punem mari speranțe. Prin acest program, tinerii se vor putea «antrena» pentru acest domeniu, atât de drag nouă. Îl felicit pe Paul pentru această inițiativă, și mă bucur să fim parte din acest proiect împreună cu Inspectoratul Școlar Județean și să ne apropiem, astfel, de mediul preuniversitar”, a declarat prof. univ. dr. habil. Coralia Cotoraci, rectorul UVVG Arad.

Pentru grupul țintă (elevi din clasele a XI-a și a XII-a, care își doresc să urmeze studiile universitare în domeniul biomedical), acest proiect are ca obiectiv creșterea gradului de literație în domeniul științelor, precum și dezvoltarea de competențe științifice fundamentale, esențiale pentru pregătirea specifică necesară parcurgerii disciplinelor preclinice și paraclinice.

Perioada de implementare a proiectului va fi împărțită în 2 module – martie-iunie, respectiv septembrie-decembrie, cu frecvență lunară, și un total de 8 activități educaționale non-formale. Toate activitățile se vor desfășura în Campusul universitar UVVG Arad, în amfiteatrul multifuncțional digitalizat și dotat cu smartboard Orbys.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe