Newsflash
Știri

Un spital privat devine primul centru de training Siemens Healthineers

de L. Budin - mar. 16 2023
Un spital privat devine primul centru de training Siemens Healthineers

Cele două noi centre – de Oncologie și Radioterapie și de Cardiologie Intervențională – cu care se extinde Ovidius Clinical Hospital vor încorpora cele mai noi tehnologii medicale.

Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare spital privat multidisciplinar din sud-estul României, devine primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din țară. Totodată, unitatea se extinde la începutul lunii aprilie cu o nouă clădire, în care vor funcționa și cele două centre dedicate de oncologie și radioterapie și de cardiologie intervențională și chirurgie cardiovasculară, se arată într-un comunicat. 

Ovidius_Clinical_Hospital

Această colaborare reprezintă un pas important pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din România (...). Realitatea dobrogeană este aliniată cu cea a întregii Românii: bolile cardiovasculare și oncologice sunt pe primele locuri în incidența și creșterea numărului de cazuri, așa că, în mod firesc, ne extindem activitatea înspre nevoile reale, așa cum am făcut-o din prima zi. Pacienții noștri  vor beneficia de dotări și tehnologie unică în România și de medici supraspecializați în cele mai importante centre medicale din Europa. Nu doar că suntem aliniați standardelor tehnologice europene, ci ne poziționăm, prin calitatea actului medical și a capacităților de tratament și îngrijire multidisciplinare, ca lideri în segmentul oncologic și cardiologic”, a declarat ș. l. dr. Nicolae Ciufu, medic primar chirurgie generală și unul dintre fondatorii Ovidius Clinical Hospital.

Această dezvoltare este rezultatul celei mai mari investiții private în domeniul sănătății din sud-estul României din 1989 și până în prezent: 28 de milioane de euro.

Din perspectiva acestui parteneriat strategic, Ovidius Clinical Hospital va avea acces la cele mai noi tehnologii, produse și soluții Siemens Healthineers, aspect care certifică perfecționarea constantă a echipei medicale și implicit a serviciilor oferite pacienților și bineînțeles la creșterea șanselor de recuperare și de îmbunătățire a stării lor de sănătate”, se mai arată în comunicat.

Tehnologiile nou achiziționate reprezintă un upgrade la gama de imagistică deja existentă din cadrul Policlinicii OCH Constanța și a spitalului din Ovidiu.

Cele două noi centre, Centrul de Oncologie și Radioterapie și Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară cu care se va extinde Ovidius Clinical Hospital din aprilie a.c. vor încorpora în urma acestui parteneriat strategic cele mai recente inovații și tehnologii medicale ale Siemens Healthineers în România”, a declarat Dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.

Computer tomograf bazat pe tehnologia photon-counting, la Târgu Mureș

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe