Newsflash
Știri

Întâlnire de lucru a Colegiului Medicilor din România, înainte de Ziua Mondială a Sănătății

de Florentina Ionescu - apr. 6 2023
Întâlnire de lucru a Colegiului Medicilor din România, înainte de Ziua Mondială a Sănătății

Cu prilejul aniversării a 75 de ani de la înființarea Organizației Mondiale a Sănătății, Colegiul Medicilor din România a ținut să marcheze acest eveniment printr-o întâlnire de lucru.

Ziua Mondială a Sănătății (7 aprilie 2023) marchează în acest an cea de a 75-a aniversare a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) sub deviza „Sănătate pentru toți”. 

CMMB lansează Inițiativa România Contează 

Această zi va celebra succesele din domeniul sănătății care au îmbunătățit calitatea vieții în ultimele opt decenii, oferind în același timp ocazia de a motiva acțiuni curajoase și coerente privind provocările prezente și viitoare, se arată pe pagina de Facebook a Colegiului Medicilor din România (CMR).

În acest context, Colegiul Medicilor din România a organizat o întâlnire de lucru care a avut drept obiectiv să ofere un cadru de consens pentru toți partenerii săi strategici privind perspectiva asupra proiectelor și priorităților de lucru comune, cu impact pozitiv pentru sănătatea tuturor românilor, în perioada următoare. 

intalnire de lucru CMR Daniel Coriu
Prof. dr. Daniel Coriu, președintele CMR

 

Agenda a fost structurată în sensul abordării temei aniversare „Sănătate pentru toți” din perspectiva organizațiilor prezente, având în vedere două obiective strategice esențiale asumate de Guvernul României:

1. Implementarea corelată și unitară a măsurilor propuse de Strategia Națională de Sănătate și de Planul Strategic Multianual pentru Dezvoltarea Resurselor Umane în Sănătate în perioada 2022 - 2030, în contextul Declarației de la București privind protejarea și investiția în lucrătorii din domeniul sănătății (martie 2023);

2. Reconfigurarea Contractului-cadru care reglementează condițiile acordării asistenței medicale, a medicamentelor și a dispozitivelor medicale, în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate și a Normelor de aplicare ale acestuia. 

intalnire de lucru CMR

„Am avut alături de noi astăzi (n.red. – miercuri, 5 aprilie) și le mulțumim pentru prezență, implicare și dialog reprezentanților Biroului OMS din România, Administrației Prezidențiale, Parlamentului și Guvernului României, incluzând ministerele ale căror atribuții sau portofolii de proiecte includ tema sănătății publice, Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, organizațiilor reprezentative pentru personalul medical, asociațiilor de pacienți și reprezentanților instituțiilor partenere ale CMR”, se arată în aceeași postare de pe pagina CMR.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe