Newsflash
ACTUALITATE Internaționale

17 spitale din Coreea de Sud au dezvăluit informațiile medicale ale pacienților

de Florentina Ionescu - aug. 2 2023
17 spitale din Coreea de Sud au dezvăluit informațiile medicale ale pacienților

Presa străină relatează că 17 spitale sud-coreene au dezvăluit companiilor farmaceutice informațiile de la aproape 200.000 de pacienți.

Toate spitalele, cu excepția unuia, au fost amendate pentru că au încălcat legea numită „Personal Information Protection Act”, scrie www.healthcareitnews.com

Un comitet din Coreea de Sud, responsabil de protecția informațiilor personale, a analizat 17 spitale universitare care ar fi permis ca informațiile de la aproape 200.000 de pacienți să fie expuse. 

Personal Information Protection Committee (PIPC) a acționat asupra rapoartelor făcute în privința mai multor spitale universitare de unde s-ar fi „scurs” informațiile pacienților către mai multe companii farmaceutice, arată sursa menționată. Cazul a fost ulterior confirmat de poliție, ca urmare a unor percheziții și a unei operațiuni ample asupra companiilor farmaceutice implicate. 

S-a descoperit astfel că personalul din spitale făcea fotografii sau downloada informațiile pacienților necesare pentru prescripții medicale, iar aceste informații și fotografii erau apoi trimise pe e-mail sau salvate pe stick-uri de memorie pentru a fi transmiste companiilor farmaceutice. 

Pe baza investigației realizate, informațiile de la 185.271 de pacienți, printre care unele sensibile, au fost dezvăluite între aprilie 2018 și ianuarie 2020. Cele mai multe informații proveneau de la Yonsei University Severance Hospital (de la 57.912 de pacienți) și de la St. Mary's Hospitals din Uijeongbu (de la 20.027 de pacienți) și de la Yeouido (de la 17.115 de pacienți).

S-a descoperit că toate spitalele, mai puțin unul din cele 17, au încălcat  Personal Information Protection Act, în sensul că nu au asigurat siguranța informațiilor despre pacienți. 


Notă autor:

Fotografie de la Andrea Piacquadio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/manager-director-coordonator-sta-jos-3760067/

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe