Newsflash
ACTUALITATE Știri

4.542 lei, câștigul salarial mediu net lunar în Sănătate și Asistență socială

de Magdalena Tănăsescu - feb. 12 2024
4.542 lei, câștigul salarial mediu net lunar în Sănătate și Asistență socială

Câștigul mediu net în luna noiembrie 2023 a fost de 4.542 lei în Sănătate și asistență socială, acest venit incluzând recompensa pentru lucrul în timpul nopții, în zilele de sărbătoare și în condiții deosebit de periculoase de muncă.

Prin comparație, câștigul mediu net în Educație a fost de 5.048 lei în luna noiembrie a anului trecut, susțin reprezentanții Federației „Solidaritatea Sanitară”.

 

„Acesta este unul dintre costurile lipsei de solidaritate. Reamintim că în vara anului 2023 federația noastră a inițiat organizarea unei greve generale în Sănătate. Răspunsul angajaților …îl cunoașteți. Acum facem același lucru. Consecințele absenței mobilizării angajaților din Sănătate pot fi lesne anticipate”, se menționează într-o postare pe Facebook.

 

Potrivit sindicaliștilor, prezentarea datelor pentru Sănătate și Asistență socială a fost expusă în comun deoarece acesta este formatul datelor făcute publice de Institutul Național de Statistică (INS). 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe