Newsflash
ACTUALITATE Știri

70% dintre persoanele cu epilepsie nu sunt diagnosticate şi tratate corespunzător

de Magdalena Tănăsescu - mar. 26 2024
70% dintre persoanele cu epilepsie nu sunt diagnosticate şi tratate corespunzător

Se estimează că până la 70% dintre persoanele care trăiesc cu epilepsie ar putea trăi fără convulsii dacă ar fi diagnosticate şi tratate corespunzător, susţin reprezentanţii Asociaţiei Pacienţilor cu Epilepsie din România (ASPERO).

Într-un comunicat remis cu prilejul Zilei Mondiale de Conştientizare a Epilepsiei, marcată în fiecare an pe data de 26 martie, asociația precizează că numărul persoanelor cu epilepsie din România este mult mai mare faţă de cel raportat, multe persoane nefiind diagnosticate.

 

„La nivel mondial, peste 50 de milioane de oameni suferă de epilepsie, ceea ce o face una dintre cele mai frecvente boli neurologice la nivel global. Epilepsia este o boală cronică netransmisibilă a creierului care afectează oameni de toate vârstele”, se menționează în comunicatul citat.

 

În România, numărul persoanelor cu epilepsie aflate în evidenţa INSP în anul 2022 a fost de 126.512 persoane, număr aflat în creştere cu aproape 3% faţă de creşterea medie înregistrată în ultimii 5 ani (2017 - 2021). 

 

Pentru a marca această zi, clădirea Primăriei Sibiu va fi luminată în culoarea mov marți seară, între orele 19.00 și 23.00. 

„La invitația Asociației «More than a SMILE», ne alăturăm campaniei naționale de conștientizare a epilepsiei, desfășurată în fiecare an sub denumirea de «Purple Day» - Ziua Internațională de luptă împotriva epilepsiei”, au anunțat reprezentanții administrației locale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe