Newsflash
ACTUALITATE Știri

A fost inaugurat Centrul Medical „Sfântul Iosif cel Nou”, în Arad

de Florentina Ionescu - oct. 24 2023
A fost inaugurat Centrul Medical „Sfântul Iosif cel Nou”, în Arad

Spitalul Clinic Militar de Urgenţă „Dr. Victor Popescu” din Timişoara vine cu noutăți despre inaugurarea unei facilități medicale militare.

Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Sfântul Iosif cel Nou” Arad este o facilitate medicală militară care și-a deschis porțile în preajma sărbatoririi Zilei Armatei României, se arată pe o rețea socială

Inaugurarea centrului medical a fost marcată simbolic în prezența ministrului apărării naționale Angel Tîlvăr, a șefului Direcției Medicale, general-maior medic Dragoș-Marian Popescu și a comandantului Spitalului Militar Timișoara, colonel medic Roxana-Mihaela Nicolin, precizează reprezentanții Spitalului Militar din Timișoara într-o postare pe Facebook. 

Clădirea Centrului Medical, în care a funcționat Ambulatoriul de specialitate C.F. Arad, a fost preluată de la Ministerul Transportului și a intrat în administrarea Ministerului Apărării Naționale prin Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara în anul 2018. A urmat un amplu proces de reabilitare, lucrări complexe de reparații capitale, amenajare și dotare,  conform standardelor necesare acreditării și funcționării ca facilitate medicală de diagnostic și tratament ambulatoriu. 

Centrul Medical de Diagnostic și Tratament Ambulatoriu „Sfântul Iosif cel Nou” Arad este rezultatul unor investiții din bugetul Ministerul Apărării Naționale, care și-a propus și a reușit astfel să aducă mai aproape de beneficiari, serviciile de sănătate de care aceștia au nevoie. 

Asistență medicală pentru cei din structurile sistemului de apărare 

Centrul medical este destinat acordării asistenţei medicale în regim ambulatoriu pentru personalul activ, în rezervă și în retragere din cadrul structurilor sistemului național de apărare, veterani de război și din teatrele de operații și membrii familiilor acestora, precum și celorlalți asigurați din sistemul OPSNAJ, dar și persoanelor din afara acestor structuri, cetățeni ai municipiului Arad și nu numai. 

În cadrul centrului medical, dotat cu aparatură nouă și performantă, pot fi accesate servicii medicale în specialitățile: medicină internă, chirurgie generală, urologie, ortopedie-traumatologie, cardiologie, oftalmologie, ORL, medicina muncii, neurologie, psihiatrie, dermatovenerologie, stomatologie, obstetrică-ginecologie, pneumologie, asistență medicală primară, laborator analize medicale, laborator radiologie și imagistică medicală. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe