Newsflash
ACTUALITATE Știri

APCR lansează prima platformă IA dedicată cetățenilor

de L. Budin - sept. 11 2023
APCR lansează prima platformă IA dedicată cetățenilor

Proiectul novator, unic în România și în Europa, reprezintă un agregator de informații în domeniul sănătății, explică reprezentanții Alianței Pacienților Cronici din România.

Alianța Pacienților Cronici din România (APCR) anunță conferința de lansare a Asistentului Virtual – Agregatorul general de informații educative despre sănătate. Proiectul este un instrument online care utilizează un algoritm de valori și comparatori cu ajutorul modelului de inteligență artificială pentru a răspunde întrebărilor din domeniul sănătății, se arată într-un comunicat. 

Având în vedere contextul emergent în materie de tehnologia informațiilor și de digitalizare, Alianța Pacienților Cronici din România își propune să pună la dispoziția publicului larg un instrument digital simplu care permite căutarea, compararea și afișarea contextuală a informațiilor generale despre sănătate, acțiune care are scopul de a aduce mai aproape de utilizator informații precise, concise, într-un limbaj inteligibil, adaptat”, se explică.

Pe baza întrebărilor utilizatorului, aplicația caută informații în sute de surse certificate și oferă informații pe toate cuvintele cheie care au legătură cu sănătatea, inclusiv informații orientative despre nutriție și psihologie. 

Încă de la înființare, APCR a militat pentru facilitarea accesului pacienților/ aparținătorilor/ populației generale la informații ce țin de sănătate pe cele mai importante patologii cronice”, se reamintește. 

Pentru a servi acestui scop, Alianța a implementat, prin organizațiile membre, campanii informative, proiecte științifice și de cercetare dedicate sănătății. 

Considerăm că acest instrument novator va ajuta modul în care informația legată de sănătate va oferi o perspectivă asupra educației pacienților/ populației generale”, se mai arată. 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe