Newsflash
ACTUALITATE Știri

ASSMB derulează o campanie în școli, pentru promovarea sănătății orale

de Florentina Ionescu - nov. 22 2023
ASSMB derulează o campanie în școli, pentru promovarea sănătății orale

„Spală-ți dințișorii!” este numele campaniei marca ASSMB pentru promovarea sănătății orale. Aceasta este în desfășurare în școlile și grădinițele din Capitală.

Orele de educație pentru sănătate sunt susținute de medicii și asistentele medicale din cele peste 100 de cabinete stomatologice care funcționează în grădinițele și școlile de stat din București. 

Campania se derulează în perioada noiembrie 2023 - iunie 2024, și este destinată preșcolarilor și elevilor din clasele 0 – IV, se arată pe pagina oficială de Facebook a Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Într-un limbaj accesibil, personalul din Rețeaua de Medicină Școlară a ASSMB le prezintă celor mici informații referitoare la prevenirea afecțiunilor orale, factorii de risc care pot contribui la dezvoltarea acestor probleme, precum și recomandări privind menținerea sănătății orale.

De la lansarea campaniei, sute de preșcolari și elevi au participat deja la orele de educație pentru sănătate, și au putut afla astfel informații prețioase despre periajul corect al dinților, menținerea igienei orală corecte. Copiii au primit de la medicii și asistenți ASSMB câte un orar cu tematică dentară, care să îi ajute să deprindă mai ușor obicieiurile dentare sănătoase. 

„Subliniem importanța prevenției pentru îmbunătățirea sănătății orale, atât în cazul adulților, cât și al copiilor. Pentru a vă convinge încă o dată de această necesitate, vă invităm să urmăriți cele două clipuri demonstrative realizate de echipa ASSMB, împreună cu medici stomatologi din Rețeaua de Medicină Școlară: «Periajul dentar - tehnica ruloului», cu dr. Adina Baranga Georgescu, medic stomatolog ASSMB: https://www.youtube.com/watch?v=fRlpTj63cm0; «Igiena aparatului ortodontic», cu dr. Gabriela Kogălniceanu, medic stomatolog ASSMB: https://www.youtube.com/watch?v=iooWdGq2IGw”, au transmis reprezentanții ASMMB. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe