Newsflash
Știri

Atelier de terapie prin artă, la Maternitatea Giulești

de Florentina Ionescu - mar. 8 2023
Atelier de terapie prin artă, la Maternitatea Giulești

De Ziua Internațională a Femeii, la Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu” (Maternitatea Giulești) a fost organizat un atelier de terapie prin artă pentru mămicile internate.

La Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, femeia este sărbătorită în fiecare zi. Dar astăzi, 8 martie, mai mult ca niciodată este o zi specială, au transmis reprezentanții maternității.

„Știm că uneori momentele petrecute în spital pot fi dificile pentru toate mămicile, dar mai ales pentru mămicile greu încercate de nașterea unui copil prematur, de aceea, pentru a diminua stresul psihologic și pentru a le ajuta să iasă puțin din monotonia zilelor petrecute în spital, echipa spitalului a organizat astăzi un atelier de terapie prin artă”, se arată pe o rețea socială.

atelier maternitatea giulesti
Sursa foto: Facebook Spitalul Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu”

 

Prin intermediul acestui atelier, personalul medical al Maternității Giulești și-a propus să le ofere mămicilor un moment de relaxare și, totodată, un prilej de socializare și de a împărtăși experiențe despre primele momente petrecute alături de minunile din viața lor.

„Mămicile și-au confecționat propriul cadou pentru că, uneori, cele mai frumoase cadouri sunt cele realizate chiar de noi! Coșulețele de flori handmade au fost vedetele atelierului și sperăm că de fiecare dată când îl vor privi să-și aducă aminte de momentele petrecute de Ziua Mamei în spitalul nostru”, au scris reprezentanții Spitalului Clinic „Prof. Dr. Panait Sîrbu”.

Mămicile au primit și un cadou supriză, un voucher ce constă într-un masaj pentru bebelușul lor. 

„Terapia prin artă este o formă de psihoterapie expresivă care apelează la creație pentru a îmbunătăți starea fizică, mintală și emoțională. Acesta este și motivul pentru care ne-am dorit să realizăm acest moment unic care să le aducă aminte mămicilor de Ziua Mamei petrecută la Maternitatea Giulești”, a declarat Andreea Tudorache, psiholog clinician și psihoterapeut al spitalului „Prof. Dr. Panait Sîrbu” și coordonatoarea atelierului.

Pe această cale, psihologul a vrut să le mulțumească mămicilor pentru că au dat curs invitației maternității, dar și tuturor colegilor pentru susținerea în organizarea acestui atelier. 

În încheiere, reprezentanții Maternității Giulești au subliniat că le asigură pe viitoarele mămici că se gândesc la ele și că vor organiza și alte evenimente dedicate lor.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe