Newsflash
ACTUALITATE Știri

Ateliere gratuite pentru seniori, organizate de Asociația Zi de Bine

de Florentina Ionescu - mar. 29 2024
Ateliere gratuite pentru seniori, organizate de Asociația Zi de Bine

În cadrul proiectului intitulat „NEpierdute”, peste 80 de seniori au beneficiat de atelierele gratuite organizate la Centrul Comunitar Zi de Bine din București.

Pe parcursul lunii martie, au fost organizate peste 30 de ateliere, precum ateliere de dans și yoga, lucru manual, cursuri de limba engleză și de croitorie, kinetoterapie, pictură, prim-ajutor, activități de reconectare și petrecere a timpului liber. De asemenea, „Caravana cu Medici” le-a oferit seniorilor consultații medicale și analize de bază, gratuit. În plus, 46 de beneficiari au vizitat Palatul Mogoșoaia și au avut parte de bucate delicioase, pregătite special pentru ei de Chef Răzvan Alexandru. În total, peste 80 de seniori au beneficiat de atelierele gratuite organizate de Asociația Zi de Bine la Centrul Comunitar Zi de Bine din București, în cadrul proiectului „NEpierdute”, iar numărul este în creștere, se arată într-un comunicat de presă transmis redacției. Proiectul este susținut de partenerii strategici ai Asociației Zi de Bine. 

Aproape 2 milioane de persoane singure 

Conform datelor oferite de Institutul Național de Statistică pentru anul 2023, în România sunt peste 3,7 milioane de persoane care au vârsta de peste 65 de ani, dintre care aproape 2 milioane de persoane au rămas singure, și-au pierdut deja partenerii, au divorțat sau nu s-au căsătorit niciodată. 

„Eu am participat la mai multe astfel de activități, organizate de diverși, dar pentru mine Zi de BINE este în top pentru că aici mă simt respectată și întodeauna plec cu o stare de bine, după orice activitate. Aici simt că într-adevăr cineva are grijă de noi, nu doar bifează lucruri,” a declarat una dintre senioarele care frecventează Centrul și care și-a adus și alte prietene în program. 

Atelierele au loc la Centrul Comunitar Zi de Bine, aflat pe strada Uranus, numărul 150, etaj 1, București. Seniorii interesați încă pot suna la numărul de telefon 0725 565 375, pentru că programul va continua până la finalul anului 2024. 

Oportunitatea de a recâștiga vitalitatea 

„Bătrânețea este o călătorie plină de provocări și schimbări, iar uneori, poate părea copleșitoare. Cu toate acestea, la Centrul Comunitar Zi de BINE ne-am angajat să transformăm această călătorie într-o experiență plină de bucurie, învățare și conexiune pentru seniorii noștri. Cu ajutorul activităților și atelierelor, oferim seniorilor oportunitatea de a recâștiga vitalitatea și entuziasmul pentru viață. De la învățarea limbilor străine la dans, de la picnicuri în aer liber la discuții constructive cu prieteni noi, ne străduim să le oferim un mediu care să le reamintească un lucru important, și anume că viața nu se oprește odată cu pensionarea”, au declarat Melania Medeleanu și Luciana Zaharia, fondatoarele Asociației Zi de BINE.

În cadrul proiectului „NEpierdute”, toate persoanele înscrise în program au parte de excursii tematice, ieșiri în aer liber și mișcare, ateliere de lucru manual sau limbi străine, seri de poezie și dans. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe