Newsflash
ACTUALITATE Știri

Au început înscrierile la Atelierele Practice de Microproducție în Stomatologie Digitală

de Florentina Ionescu - iul. 3 2023
Au început înscrierile la Atelierele Practice de Microproducție în Stomatologie Digitală

Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila” - UMFCD București vine cu noi informații despre înscrierea la Atelierele Practice de Microproducție în Stomatologie Digitală.

Societatea Antreprenorială Studențească a UMFCD și Centrul Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie (CICDS) anunță startul înscrierilor pentru Atelierele Practice de Microproducție în Stomatologie Digitală – Scanare și Printare 3D în cadrul Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie. 

Atelierele de Microproducție sunt realizate în cadrul Proiectului CNFIS-FDI-2023-F-0601 – „Dezvoltarea gândirii antreprenoriale prin inovare și creativitate ca răspuns la transformările tehnologice și digitale în sănătate – DigiMed”, se arată pe pagina de Facebook a UMFCD. 

Calendar 

Atelierele se vor desfășura conform următorului calendar: 

  • Modulul 1 (atelierele 1-3) -> (perioada 17-19.07.2023, orele 08:00-14:00). În cadrul acestui modul studenții vor identifica și realiza designul modelelor grafice în softuri specifice și vor realiza fișierele .gcode .
  • Modulul 2 (atelierele 4-6) -> (perioada 01-03.08.2023, orele 08:00-14:00). În cadrul acestui modul studenții vor scana un set de dinți și vor identifica/realiza designul modelelor grafice.
  • Modulul 3 (atelierele 7-9) -> (perioada 18-20.09.2023, orele 08:00-14:00). În cadrul acestui modul studenții vor printa seturile de dinți cu ajutorul imprimantelor 3D.
  • Modulul 4 (atelierele 10-12) -> (perioada 16-18.10.2023, orele 08:00-14:00). În cadrul acestui modul studenții vor realiza seturi de dinți artificiali utilizați pentru confecționarea machetelor protezelor parțiale și totale. 

60 de locuri și trei grupe 

În cadrul atelierelor sunt disponibile 60 de locuri, ce vor fi împărțite în 3 grupe a câte 20 de studenți, arată sursa menționată. Fiecare grupă va parcurge patru ateliere, câte unul în fiecare modul. Fiecare student are obligativitatea de a participa la toate cele patru ateliere, câte unul din cadrul fiecărui modul, conform calendarului de mai sus. 

Activitățile Atelierelor de Microproducție se vor desfășura la sediul Laboratorului de Tehnici Digitale în Stomatologie din cadrul Centrului Interdisciplinar de Cercetare și Dezvoltare în Stomatologie (C.I.C.D.S) din Str. Thomas Masaryk, nr. 19. 

Studenți eligibili 

Pentru înscrierea în cadrul Atelierelor sunt eligibili studenții înmatriculați la Facultatea de Stomatologie sau la Facultatea de Moașe și Asistență Medicală, Specialitatea Tehnică Dentară, indiferent de anul de studiu. Participarea este gratuită. 

Înscrierea se va face până la data de 12 iulie 2023, prin completarea următorului formular de înscriere: https://forms.gle/cQjfUs5NcTykExEt7.

Selecția participanților se realizează conform regulii „primul venit, primul servit”. Rezultatele înscrierilor vor fi anunțate în 14 iulie 2023. 

Regulamentul de desfășurare a activităților în cadrul Atelierelor de Microproducție a fost aprobat în Consiliul de Administrație din data de 27 iunie 2023 și poate fi consultat la linkul acesta: sas.umfcd.ro

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe