Newsflash
Știri

Botoșani: s-a deschis prima clinică de îngrijiri paliative din municipiu

de L. Budin - aug. 8 2023
Botoșani: s-a deschis prima clinică de îngrijiri paliative din municipiu

Clinica Medicală „Sfântul Nicolae” a obţinut autorizaţie de funcţionare din partea Ministerului Sănătăţii, fiind prima unitate de acest gen din municipiu.

Noua clinică, care va asigura servicii pentru 50 de persoane vârstnice, a fost înfiinţată de Asociaţia Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” Botoşani, informează Agerpres.

Îngrijirile paliative nu se fac de o singură persoană. Este o echipă multidisciplinară care implică medic, asistent, infirmier, asistent social, psiholog, preot sau reprezentantul altor culte, care împreună îngrijesc pacientul. Nu trebuie lăsat omul să îşi petreacă ultimele momente în suferinţă”, a declarat medicul Alina Ciurariu.

La deschidere, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a oficiat slujba de sfințire.

Normalitatea unei familii, normalitatea unei comunităţi, normalitatea unei ţări, nivelul ei de civilizaţie se arată printre alte lucruri, dar, îndrăznesc a spune, cum societatea respectivă ştie să se îngrijească de copii, de bătrâni şi de persoane cu handicap. (...) Este atât important să înţelegem ce se întâmplă în viaţa unor bătrâni neputincioşi”, a spus ÎPS Teofan.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe