Newsflash
ACTUALITATE Știri

CNAS: Primul pas spre modernizarea contractării și decontării serviciilor medicale

de Florentina Ionescu - oct. 24 2023
CNAS: Primul pas spre modernizarea contractării și decontării serviciilor medicale

Casa Națională de Asigurări de Sănătate a început ieri un proces de optimizare și modernizare a modului în care se realizează contractarea și decontarea serviciilor medicale în toate domeniile de asistență medicală.

Astfel, a fost aprobată constituirea a două grupuri de lucru, sub îndrumarea metodologică a instituției, cu scopul de a elabora proceduri unitare pentru toate casele județene de asigurări de sănătate, se arată într-un comunicat de presă transmis de CNAS redacției. 

Noile proceduri trebuie să răspundă cât mai bine nevoilor asiguraților, în condițiile în care accesul la servicii medicale este diferențiat, la ora actuală, în funcție de județ și localitate, existând inechitate între marile centre universitare ale țării și zonele cu deficit de specialiști. 

„Inițiativa reprezintă un pas semnificativ către modernizarea și digitalizarea sistemului nostru de sănătate, iar aceste proceduri unitare vor servi ca fundament pentru eficiență și transparență. Uniformitatea și claritatea în aplicarea legislației peste tot în țară și față de toți asigurații și furnizorii de servicii medicale garantează un acces mai echitabil al cetățenilor la servicii medicale în toate regiunile. Suntem hotărâți să aducem îmbunătățiri semnificative în domeniul asigurărilor sociale de sănătate și să creăm un sistem care să ofere servicii de cea mai înaltă calitate”, a declarat dr. Andrei Baciu, președintele CNAS. 

Grupurile de lucru au în componență reprezentanți din structurile de specialitate ale CNAS și din rândul caselor de asigurări de sănătate cu cea mai bună practică în domeniu. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe