Newsflash
ACTUALITATE Știri

PALMED, îngrijorări cu privire la situația actuală a plăților pentru serviciile medicale

de Florentina Ionescu - nov. 22 2023
PALMED, îngrijorări cu privire la situația actuală a plăților pentru serviciile medicale

Patronatul Furnizorilor de Servicii Medicale Private - PALMED își exprimă îngrijorarea cu privire la situația actuală a plăților pentru serviciile medicale prestate de furnizori.

În acest moment, plățile parțiale nu depășesc 70% din valoarea facturilor emise pentru serviciile efectuate în luna octombrie, se arată într-o informare transmisă redacției. 

„Este crucial să subliniem faptul că furnizorii din segmentul privat joacă un rol esențial în asigurarea accesului pacienților la servicii medicale de calitate, efectuate la timp. Problema plăților parțiale și întârziate pune în pericol capacitatea de a furniza aceste servicii și de a răspunde nevoilor pacienților”, potrivit informării remise redacției.

PALMED mai transmite că furnizorii de servicii medicale private se pot vedea nevoiți să limiteze sau chiar să întrerupă serviciile decontate de stat, în viitorul apropiat, din cauza lipsei de resurse financiare:

„Acest lucru ar putea avea un impact devastator asupra accesului la îngrijiri medicale pentru mulți pacienți, la nivel național.” 

Plățile restante pentru octombrie trebuie effectuate 

În concluzie, PALMED solicită Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS) să abordeze această problemă într-un mod transparent și să efectueze, în întregime, plățile restante pentru luna octombrie. 

„Suntem deschiși să colaborăm atât cu CNAS, cât și cu alte instituții cu rol în acest proces, pentru a identifica soluții viabile și sustenabile. Facem apel către Guvernul României și către CNAS să ofere un cadru de predictibilitate pentru plata serviciilor care au fost și continuă să fie efectuate în luna noiembrie, dar și cu privire la cele care ar urma să fie realizate în ultima lună din acest an”, au mai spus reprezentanții Patronatului Furnizorilor de Servicii Medicale Private – PALMED. 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe