Newsflash
ACTUALITATE Știri

Colaborare civil-militară în domeniul securității sanitare în România

de Magdalena Tănăsescu - feb. 26 2024
Colaborare civil-militară în domeniul securității sanitare în România

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) va sprijini România cu expertiză tehnică pentru a consolida capacitățile naționale de prevenire, detectare și răspuns la potențiale urgențe sanitare.

Potrivit unui anunț al OMS România, se va pune în același timp accentul pe pregătire, care include contribuții din partea interfeței de securitate sanitară a OMS, a echipelor medicale de urgență ale OMS și a centrelor de operațiuni de urgență ale OMS. De asemenea, se are în vedere și explorarea modului în care OMS și partenerii pot sprijini dezvoltarea unei colaborări regulate la nivel național și pot ajuta la furnizarea de formare esențială.

 

„OMS România a sprijinit World Health Organization (WHO) și WHO Regional Office for Europe în desfășurarea unui atelier de lucru privind consolidarea colaborării civil-militare în domeniul securității sanitare în România. La atelier au participat reprezentanți ai autorităților competente și ai instituțiilor cu atribuții în domeniu: Ministerul Sănătăţii, Institutul Național de Sănătate Publică, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, Ministerul Apărării Naționale și Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor”, se menționează într-o postare a OMS România. 

 

Atelierul face parte din Proiectul de colaborare civilă și militară în domeniul securității sanitare al OMS, care are ca scop îmbunătățirea colaborării în domeniul sănătății la nivel național și subregional în țările din regiunea Mării Negre. 

 

Prin cartografierea capacităților și prin dezvoltarea și implementarea de instrumente și îndrumări, proiectul facilitează coordonarea mobilizării multisectoriale și intersectoriale, pentru o mai bună pregătire în caz de urgență în domeniul sănătății la nivel național, reziliență și securitate sanitară.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe