Newsflash
ACTUALITATE Cultură Știri

Concurs național de povești despre viața cu migrenă

de Florentina Ionescu - aug. 30 2023
Concurs național de povești despre viața cu migrenă

Până la 11 septembrie a.c. se desfășoară un concurs național de povești despre viața cu migrenă.

Misiunea concursului este de a face conștientizarea migrenei să devină virală. 

„Concursul de povești se înscrie într-o campanie de conștientizare a migrenei organizată cu ocazia Migraine Awareness Day 2023, 12 septembrie 2023, în care vom face cunoscută vocea pacienților cu migrenă din România și vom arăta care sunt nevoile cu care aceste persoane și aparținătorii lor se confruntă în țara noastră și care sunt nevoile neacoperite și prioritățile din prezent”, au transmis inițiatorii acestui demers într-un comunicat de presă. 

Cui se adresează 

Concursul „Vorbește despre migrenă!” se adresează persoanelor adulte, scriitori neprofesioniști sau profesioniști, care suferă de migrenă și aparținătorilor lor, spun inițiatorii săi, asociația CREDU – Creative Education, în colaborare cu Headache Society România. 

Tema: Viața cu migrenă în România 

Poveștile vor putea prezenta orice aspect legat de migrenă în context personal, familial, la serviciu, în societate etc., experiențe legate de manifestări, factori declanșatori, sentimente de anxietate, depresie, stigmatizare etc. 

Perioada de desfășurare a concursului: până la 11 septembrie 2023. 

Desemnarea și anunțarea câștigătorilor va avea loc în 12 septembrie 2023, în cadrul conferinței de presă organizate cu ocazia Migraine Awaraness Day 2023 – Ziua Europeană de conștientizare a Migrenei. Lista va fi comunicată până la finalul zilei pe website-ul www.despremigrena.ro și pe canalele de social media dedicate acestei zile. 

Premii

Vor fi oferite, prin jurizare, următoarele premii:

  • Premiul I: 1.500 de lei (1 premiu)
  • Premiul II: 1.000 de lei (1 premiu)
  • Premiul III: 500 de lei (1 premiu)
  • Premiu special (ales aleator): 500 de lei (1 premiu)

Valoarea totală a premiilor va fi de 3.500 de lei, la care se vor adăuga taxele și impozitele datorate statului.

Obiectivele campaniei

Există 1 miliard de persoane care trăiesc cu migrenă la nivel mondial și, din păcate, milioane de persoane se confruntă cu această boală în tăcere. Migrena este o boală invizibilă, dar putem găsi oricând motive pentru a-i determina pe oameni să înceapă conversații despre această afecțiune. Prin faptul că oamenii își împărtășesc experiențele, alții se vor simți mai puțin singuri în călătoria lor. 

Pentru mult prea mult timp, migrena a fost sinonimă cu „o durere de cap”. Migrena este o afecțiune neurologică complexă care are impact asupra aproape tuturor sistemelor corpului. Deși nu se moare din cauza migrenei, această afecțiune provoacă simptome care scad calitatea vieții. 

„Vorbește despre migrenă!” le oferă oamenilor platforma pentru a transmite adevăratul impact pe care boala l-a avut asupra vieții lor. Este, de asemenea, o oportunitate ușoară pentru persoanele care nu suferă de migrenă să se informeze și să învețe despre această afecțiune și să arate că le pasă de persoanele care trăiesc cu ea, au mai transmis inițiatorii campaniei. 

Educarea și responsabilizarea persoanelor cu migrenă 

„Aproape jumătate dintre persoanele care trăiesc cu migrenă nu sunt diagnosticate și, prin urmare, nu sunt tratate sau sunt subtratate. Această campanie este un vehicul pentru a-i conduce pe oameni către resurse și o îngrijire mai bună. Atingerea acestor obiective începe cu creșterea gradului de conștientizare. Vă rugăm să participați alături de noi, indiferent dacă trăiți sau nu cu această afecțiune. Având în vedere că 1 din 7 persoane trăiește cu migrenă, aproape toată lumea cunoaște pe cineva care trăiește cu migrenă”, au concluzionat organizatorii concursului. 

Regulamentul concursului poate fi consultat aici

Formularul de înscriere este disponibil aici

Formularul de înscriere, completat și semnat, se va trimite însoțit de materialul participant la concurs pe adresa contact@credu.ro, la subiect trebuie menționat: Participare concurs

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe