Newsflash
ACTUALITATE Știri

Diana Păun: Peste jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali

de Magdalena Tănăsescu - oct. 24 2023
Diana Păun: Peste jumătate din totalul deceselor din România pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali

Factorii de risc comportamentali sunt responsabili de peste jumătate din totalul deceselor din România, a declarat marţi consilierul prezidenţial Diana Păun.

Potrivit acesteia, în categoria factorilor de risc comportamentali intră dieta neadecvată, consumul de tutun şi de alcool, dar şi activitatea fizică scăzută.


„Cercetările internaţionale demonstrează din ce în ce mai evident impactul pe care educaţia îl are asupra rezultatelor sănătăţii. O populaţie mai bine educată de la cele mai fragede vârste se bucură de o sănătate mai bună pe tot parcursul vieţii datorită pe de o parte accesului la venituri mai mari, dar şi a atenţiei acordate determinanţilor sănătăţii, generând implicit mai puţine costuri de îngrijire a sănătăţii...În România, peste jumătate din totalul deceselor pot fi atribuite factorilor de risc comportamentali care includ dieta neadecvată, consumul de tutun şi de alcool dar şi activitatea fizică scăzută”, a afirmat Diana Păun, citată de Agerpres.

În opinia sa, promovarea politicilor de sănătate cu accent pe prevenţie şi educaţie pentru sănătate trebuie să constituie un obiectiv central al oricărui sistem de sănătate şi al oricărui sistem de educaţie.

Consilierul prezidenţial Diana Păun a participat, marţi, la Palatul Parlamentului, la dezbaterea ”O educaţie nutriţională corectă, un viitor sănătos pentru copiii noştri”, organizată de preşedinta Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, Nicoleta Pauliuc şi vicepreşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport, Gabriel Toncean.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe