Newsflash
ACTUALITATE Știri

Dispozitiv nou pentru tratamentul hemoragiei uterine postpartum

de Magdalena Tănăsescu - iul. 24 2023
Dispozitiv nou pentru tratamentul hemoragiei uterine postpartum

Medicii obstetricieni din România au de acum la dispoziție dispozitivul CELOX PPH, destinat prevenției, controlului și tratamentului hemoragiei uterine postpartum.

Noul produs se bazează pe tehnologia medicală cu granule de chitosan, folosită cu succes de peste 17 ani în serviciile de urgență și în teatrele de operațiuni pentru controlul hemoragiilor și pentru salvarea de vieți.

Dispozitivul CELOX PPH a fost adus pe piața din România de compania românească ESTIMA MEDICAL GROUP, în parteneriat cu MEDTRADE din Marea Britanie, se arată într-un comunicat remis redacției.

„Dispozitivul medical și-a demonstrat siguranța și eficiența în studiile efectuate pe parcursul a peste 10 ani: o hemostază de 100% pentru sângerări de gradul 1 și 2 (până la 2500 ml) în toate nașterile și reducerea cu 78% a histerectomiilor față de standardul actual de îngrijire. De asemenea, produsul este ușor de utilizat nefiind nevoie de instruire specifică. Folosirea dispozitivului a demonstrat de asemnea că aduce beneficii în ceea ce privește salvarea de vieți dar și reducerea costurilor asociate tratării hemoragiei uterine postpartum (HPP)”, se menționează în comunicat.

Conform Organizației Mondiale a Sănătății, HPP afectează până la 10% dintre toate femeile care nasc la nivel global, adică aproximativ 14 milioane de femei pe an. Peste 20% din toate decesele materne sunt asociate cu HPP. Concret, în fiecare an aproximativ 80.000 de femei își pierd viața după nașterea copilului din cauza HPP.

 

 

 

 

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe